Jan
6

Kje vse lahko tiskamo

Author admin    Category Računalništvo     Tags

Ko slišimo vprašanje »kje vse lahko tiskamo?,« bomo verjetno najprej pomsilili na kraj, kje lahko tiskamo. Nobenemu ne bo padlo na pamet, da nekdo vpraša, ker kot, da ne bi vedel, da obstaja tiskalnik. Ja, pa nas naj ne preseneča, da so med starejšimi genaracijami posameznice in posamezniki, ki pa še ne vedo, saj jim nikoli ni bilo treba ničesar tiskati. In sedaj, ko se je pojavila potreba po tem, nevedno vprašajo, kje. Torej na tiskalniku. In, kaj tiskalniki potrebujejo zato, da lahko tiskajo. So to tonerji? Seveda. Saj brez barve ne morejo funkcionirati. Tega nam sicer ni potrebno pojasnjevati nekomu, ki še sploh ne ve, kaj tiskalnik je in bo zadovoljen že s tem, da dobi natisnjeno vsebino oziroma pač tisto, kar potrebuje na papirju. Verjetno vsi poznate znamke, kot so HP, Samsung, Epson in Canon.
Tiskamo pa lahko doma, v papirnici, knjižnici, na kakšnih uradih, itd. Pravzaprav že danes ima skoraj vsaka pisarna tudi svoj tiskalnik. Kar je zdaj že logično, glede na to, da je tiskanje postalo sestavni del službe. In zato so tonerji tako pomembni.

Ne glede na to, kje drugje bomo tiskali, nas ne bodo zanimale podrobnosti, kateri tiskalnik je (razen, če smo samo firbčni, nezadovoljni, zelo zadovoljni, ipd.), ampak samo, da je tiskanje kakvostno. Če pa tiskamo doma, pa vemo, kako pomembni so tonerji. Torej, pomembno je, da je barva oziroma toner kompatibilen s tiskalnikom, drugače nam ta ne bo podprl tega in bo tiskanje onemogočeno. Tako kot imajo avtomobili drugačno gorivo, tako imajo tudi tiskalniki drugačne barve. Čeprav seveda teh dveh stvari ne moremo primerjati, ker ni toliko vrst različnih goriv kot je tonerjev. Lahko pa si predstavljamo podobnost, saj tudi avtomobil brez goriva ne bo šel nikamor in tudi tiskalniki in tonerji ne gredo eni brez drugih.

Ljudje smo racionalna bitja, razmišljamo in uporabljamo logiko in pamet. Mogoče bi katera druga vrsta rekla, da pretiravamo in preveč kompliciramo, sami pa se nekako že znajdemo v vsem tem kaosu, katerega smo si ljudje naprtili. Moramo pa priznati, da smo si močno olajšali življenje s tem, da smo si zagotovili razne stvari, ki nam pomagajo pri vsakdanjem življenju. Me drugim tudi s tiskalnikom. Ne predstavljamo si, da bi morali vse prepisovati ali kako drugače beležiti vsebine. Sedaj enostavno natisnemo. Skrbimo samo, da nam ne zmanjka barve oziroma jo še pravočasno zamenjamo. In, da bodo tonerji vedno kompatibilni s tiskalnikom. Pred nami so torej rešitve, zagotovo jih bomo izrabili, zato da si olajšamo in olepšamo vsakdanjik.

Post comment

EPP

firmica"

Vremenska napoved

August 23, 2017, 9:58 am
Sunny
Sunny
15°C
real feel: 17°C
current pressure: 1020 mb
humidity: 76%
wind speed: 0 m/s N
wind gusts: 0 m/s
UV-Index: 3
sunrise: 6:11 am
sunset: 7:57 pm
 

Zadnje Objave

Kategorije