Sep
14

Učenje angleščine za otroke

Author admin1    Category Izobraževanje     Tags

Znanje tujih jezikov je dandanes zelo cenjeno in iskano, zato mnogi starši svoje otroke že zelo zgodaj vpišejo v tečaj tujega jezika. Dejstvo je, da so otrokovi možgani veliko bolj fleksibilni od možganov odraslega, zaradi česar se otrok novih besed uči veliko hitreje. Tujega jezika se lahko začne učiti že v vrtcu, vsekakor pa je začetek učenje priporočljiv pred dopolnjenim šestim letom starosti, saj mu to omogoča znanje tujega jezika kot naravnega govorca. Učenje angleščine za otroke ponujajo številne jezikovne šole. Poleg novega znanja jezika, se bo tam naučil tudi interakcije, spoznaval drugo kulturo in se naučil strpnosti.

Pri poučevanju učitelji uporabljajo različno slikovno gradivo, ki otrokom pomaga pri boljšem razumevanju, različne gibalne igre in lutke, ki učenje naredijo zabavno, otroci pa tudi pojejo, plešejo in rišejo. Učenje angleščine za otroke je namenjeno temu, da se otroci naučijo osnov sporazumevanja, slovnice in besedišča, zaradi česar je kasnejše srečanje z angleščino v osnovni šoli veliko lažje. K temu, da bi se že v zgodnjih letih naučil osnov angleščine, pripomorejo tudi risanke v angleščini in poslušanje pravljic. Najbolj pomembno je, da se otrok ne počuti preveč obremenjenega, da je učenje spontano in zabavno, da je otrok motiviran in da ne bo razvil odpora do učenja. S tem, ko se tujega jezika začne učiti že v vrtcu, spoznava drugačnost, pridobi posluh za tuj jezik in se nauči izgovarjati glasove, ki jih ni v materinem jeziku.

Obenem razvija tudi slušno razumevanje v dani situaciji, se odziva na zahteve in spodbude v vsakdanjih situacijah in prepoznava predmete, živali in rastline iz okolja. Zato nikar ne odlašajte in vašega otroka čimprej vpišite v jezikovni tečaj angleščine. Začetek novega šolskega je za to odličen čas in številne jezikovne šole ponujajo učenje angleščine za otroke različnih starostnih skupin. Na izbiro pa ni le učenje angleščine, saj se mnogi dandanes odločijo tudi za tečaj nemškega jezika, ki je eden od tujih jezikov v osnovnih šolah.

Comments are closed.

EPP

firmica"

Vremenska napoved

August 23, 2017, 9:58 am
Sunny
Sunny
15°C
real feel: 17°C
current pressure: 1020 mb
humidity: 76%
wind speed: 0 m/s N
wind gusts: 0 m/s
UV-Index: 3
sunrise: 6:11 am
sunset: 7:57 pm
 

Zadnje Objave

Kategorije